June 30, 2020
Hyperlink Feature Disappeared
Comments
(3)
June 30, 2020
Hyperlink Feature Disappeared
Newbie 2 posts
Followers: 2 people
(3)

Hi the icon for hyperlinks disappeared. I’ve renamed the file and no luck. If I open a brand new file the icon is there. I’ve tried shapes and text. I’ve tried fresh new slides and no luck. What can be done? It won’t allow me to upload the zip. I tested the zip on SCORM Cloud and can upload the zip there.

3 Comments
2020-07-01 16:12:54
2020-07-01 16:12:54

Hi Lieve,

I did clean preferences yesterday. I tried the CleanPreferences and no luck.

The hyperlink is not available for any text box or shape box now. It is available if I start a new project. The client wanted a resource page (two slides with 8-10 hyperlinks per slide) There are hyperlinks scattered about as well.

I’m using master slides and styles. It’s a responsive project as well. I think two of my styles got corrupted some how because certain slides the text would scale for the desk top. Once I removed the object with the style and recreated that fixed the issue. Then the hyperlink issue happened once I started adding the last few. I had a Dell laptop and downloaded Captivate there and was able to finish the project. I’m wondering if I should uninstall Captivate and reinstall?

When you say you can’t have a hyperlink everywhere, can you speak to that more? It seems buggy. I’ve never had to link out so many hyperlinks, so perhaps that’s something for the future to understand why it should be limited.

Thanks for your help!

Like
(2)
(1)
>
jrhtx2
's comment
2020-07-01 17:55:49
2020-07-01 17:55:49
>
jrhtx2
's comment

You cannot have a hyperlink in a state (except the Normal state), you cannot have it on a quiz nor score slide. You can have a hyperlink on a master slide, but the number of actions it can execute is limited. I use hyperlinks a lot for actions.  Have posted some blogs about them.

Not sure if reinstalling will help. It  could be the project which is corrupted. The Clean Preferences workflow is used when Captivate is corrupted.

If the project is corrupted, copy/paste slides in small numbers to a new project using the same theme and having the same resolution could solve it.

Like
(2)
2020-07-01 09:31:06
2020-07-01 09:31:06

Did you try to clean the Preferences? Look in the installation folder for the subfolder ‘utils’ and run CleanPreferences… (fitting your OS) while Captivate is closed.

What is the situation where the hyperlink disappears? You cannot have a hyperlink everywhere since it is a hybrid interactive object.

Like
(2)
Add Comment